Usta Ellerle Güzellik Her Yerde Erasmus+ projemizin İlk Hareketliliği Portekizde gerçekleştirildi.

04.01.2019 2392

USTA ELLERLE GÜZELLİK HER YERDE

Usta Ellerle Güzellik Her Yerde Erasmus+ projemiz Ulusal Ajans tarafından uygulanmaya hak kazanmıştır.  Merkezimiz koordinatörlüğünde Siteler Mesleki Eğitim Merkezi ve Gazi Mesleki Eğitim Merkezinin ortaklığı ile Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanında eğitimine devam eden 27 öğrencimiz 2 haftalık staj eğitimi için  Portekiz, Avusturya ve Belçika´ya gideceklerdir.  Öğrencilerimiz 9´ar kişilik gruplara ayrılarak  refakatçi öğretmenlerin gözetiminde; sırasıyla Portekiz, Avusturya ve Belçika´ya hareket edecek ve Avrupa´daki teknik, teknolojik ve bilimsel gelişmelerle birlikte moda akımlarını yerinde görme ve uygulama imkanları bulacakları  Kuaför ve Güzellik Salonlarında 2 hafta staj eğitimi alacaklardır.

Öğrencilerimizin mesleki hayatlarına yeni bir bakış açısı kazandıracak bu proje aynı zamanda özgüven kazanmaları ve kendileri için daha iyi bir gelecek planlamalarında da güçlü bir etki yaratacaktır. Projenin ilk hareketliliği Portekiz olmuş ve öğrencilerimiz staj eğitimini tamamlayıp gelmişlerdir. Öğrencilerin mesleklerine duydukları ilgi ve sevgi yolda gördükleri Portekizli kadın ve erkeklerin saçlarına yaptıkları yorumlarla kendini göstermiş ve işletmelerde de bu heyecanları devam etmiştir. İşletmelerde karşılıklı samimiyet ve sağduyu ile dil problemini hızla aşan öğrenciler aktif olarak çalışma hayatına adapte olmuşlardır. Öğrencilerimizin işletmelerde yaptıkları başarılı uygulamaların video ve resimleri işletme sahipleri tarafından sosyal medya hesaplarından sürekli olarak paylaşılması bizler için gurur vericidir.

04-01-201904-01-201904-01-201904-01-201904-01-201904-01-2019